Terug

Volg Hart van Nederland

KRO-NCRV schrapt afleveringen Waku Waku met Tim den Besten

KRO-NCRV schrapt afleveringen Waku Waku met Tim den Besten

Entertainment

13 nov 2023, 13:03

De afleveringen van de spelshow Waku Waku waarin Tim den Besten te zien zou zijn, worden deze week niet meer uitgezonden. KRO-NCRV heeft dat besluit in goed overleg met de NPO genomen, meldt de omroep na berichtgeving van Yvonne Coldeweijer. De presentator zou in de laatste week van de natuurquiz als kandidaat te zien zijn.

De stap volgt op een artikel van vorige week waarin Den Besten wordt beschuldigd van identiteitsfraude. In een statement op de website staat dat een dergelijke beslissing "in zeer grote zorgvuldigheid" wordt genomen.

Vorige week werd bekend dat Den Besten een zeldzame vorm van kanker heeft:

Programmamaker Tim den Besten heeft een zeldzame vorm van kanker
3:24
Programmamaker Tim den Besten heeft een zeldzame vorm van kanker

"Wij begrijpen goed dat het zou gaan over een situatie in de privésfeer en dat een beschuldiging geen veroordeling is. We hebben echter ook een strikt beleid als het gaat om kinder- en familieprogramma's. Wij hebben Tim van ons besluit via zijn contactpersoon op de hoogte gesteld."

Nepprofielen op Grindr

Het Parool meldde vorige week dat drie mannen aangifte zouden hebben gedaan tegen Den Besten. De presentator zou gedurende anderhalf jaar de namen en foto's van de drie mannen hebben gebruikt om gesprekken te voeren op homo-datingapp Grindr. Een week eerder werd bekend dat de 36-jarige Den Besten lijdt aan een zeldzame vorm van kanker.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.