Terug

Volg Hart van Nederland

Koning Willem-Alexander schittert in videoclip 'Ik Ga Zwemmen'

Koning Willem-Alexander schittert in videoclip 'Ik Ga Zwemmen'

Entertainment

27 apr 2022, 08:06

Woensdag blaast koning Willem Alexander 55 kaarsjes uit. En dat betekent: Koningsdag! Om dat nog wat extra luister bij te zetten, maakt onze koning zijn opwachting in een speciale versie van dé zomerhit van vorig jaar, 'Ik Ga Zwemmen' van Mart Hoogkamer.

TikTok-kanaal Fake It Or Leave It maakte een deepfakeversie van de clip van het liedje, waarin het gezicht van Willem-Alexander over het gezicht van Mart Hoogkamer is gelegd. Het resultaat: de koning die zich - samen met koningin Máxima - tegoed doet aan Bacardi Lemon.

Bekijk de video hier.

Voor wie het even kwijt is: deepfake is een techniek waarmee gezichten van mensen met kunstmatige intelligentie kunnen worden gemanipuleerd. In feite kun je met de techniek ieder gezicht op ieder lichaam plakken.

Eerdere deepfakehits

Het is niet de eerste keer dat de mensen achter Fake It Or Leave It met een treffende deepfake komen. Eerder al maakten Mark Rutte en Hugo de Jonge hun opwachting in een dansfilmpje en in een gezellige kerstclip.

Beeld: Fake It Or Leave It

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.