Terug

Volg Hart van Nederland

Koning geeft fout toe in podcast over 10 jaar koningschap met Edwin Evers

Entertainment

5 apr 2023, 12:11

Edwin Evers heeft samen met koning Willem-Alexander een podcast gemaakt, genaamd Door de ogen van de Koning. In tien afleveringen blikt de vorst samen met de radiomaker terug op zijn tien jaar als koning, zo maakte de Rijksvoorlichtingsdienst woensdag bekend.

"Ik heb met heel veel plezier meegewerkt aan deze podcast", laat de koning in een verklaring weten. "Juist door de kans van reflectie heb ik nog meer zin om de volgende tien jaar vol goede moed en veel energie in te gaan. Het is zo snel gegaan en zo mooi geweest om Nederland te mogen dienen vanuit het koningschap dat ik me echt verheug op de komende tien jaar. Die mogen wat mij betreft best wel wat langzamer gaan."

Prins Friso en Griekenland

In de podcast gaat het onder meer over het overlijden van zijn broer prins Friso en de controversiële vakantie van de Koninklijke familie naar Griekenland tijdens de coronaperiode. "Het was dat andere mensen in Nederland niets meer konden doen. En ik ging vrolijk naar het buitenland. Dat was fout van mij"

De podcast is opgenomen in de werkkamer van de koning in Paleis Huis ten Bosch. In elke aflevering staat een jaar van het koningschap van Willem-Alexander centraal. De eerste drie afleveringen verschijnen donderdagochtend om 07.00 uur op de bekende podcast-platforms. Daarna verschijnt er wekelijks op donderdag een nieuwe aflevering op hetzelfde tijdstip.

Hart van Nederland maakt iedere dag de podcast TV-TALK:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Hart van Nederland/ANP

Beeld: Rijksvoorlichtingsdienst

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.