Terug

Volg Hart van Nederland

Kijkers Enzo Knol boos na 'schandalige en nonchalante' reactie richting agent

Entertainment

7 apr 2023, 09:48

YouTuber Enzo Knol ligt onder vuur door beelden die hij heeft gedeeld in een van zijn laatste vlogs. De vlogger, met ruim 2,7 miljoen abonnees, laat in de video zien hoe hij en zijn vriendin Myron Koops door de politie staande worden gehouden nadat ze veel te hard hebben gereden over de snelweg. De kijkers van Knol en Veilig Verkeer Nederland zijn niet te spreken over hoe de vlogger reageert richting de agent.

Op de snelweg waar de maximum snelheid 130 kilometer per uur is stelt de agent dat er 250 is gereden. De snelheid die gemeten is bedraagt echter 170 kilometer per uur, dit is dus ruim 40 kilometer per uur te hard. De vriendin van Enzo zat op dat moment achter het stuur.

Al filmend gaat Knol het gesprek aan met de agent. Op de vraag van de agent waarom er te hard is gereden, antwoordt de YouTuber: "Er is bijna niemand op de weg. Ze rijdt 170 waar je 130 mag. Dat is niet het gekste wat er is natuurlijk." Even later zegt hij in de camera: "Ik heb nog nooit zo'n aanvaring met een agent gehad."

Enzo geïrriteerd door voorbeeld agent

Eind maart vond een zware crash plaats tussen meerdere dure sportwagens, waarbij meerdere om het leven kwamen. Als de agent dat incident als voorbeeld aanhaalt, is de vlogger daar niet over te spreken: "Als je nu een voorbeeld gaat aankaarten dat er mensen dood zijn gegaan vind ik dat geen manier van hoe je met iemand in gesprek gaat. Omdat ik een Porsche heb, ga je dit nu bij mij neerleggen."

Volgens de agent hebben meerdere weggebruikers melding gemaakt van 'asociaal rijgedrag' van de vloggers. Als Knol verderop in zijn vlog terugblik op de aanhouding haalt hij dit nog even aan: "Ik geloof er helemaal niks van, ik heb het gevoel dat hij uit zijn nek lult."

Kijkers reageren boos

De fans van Enzo zijn niet te spreken over de reactie van de vlogger richting de agent. Zo is de bovenste reactie onder de video van Meike: "Je lijkt er bijna nog trots op te zijn ook. Die agent haalde volledig terecht het voorval in Friesland erbij, en helemaal niet omdat je een dure auto hebt maar omdat je idioot hard rijdt."

Honderden anderen reageren net zo verbaasd op de actie: "Heel leuk voorbeeld zijn jullie voor jullie jonge abonnees" is een van de reacties. En andere kijker schrijft: "Hoe jullie achteloos zeggen: 'nouja, er vallen zo vaak doden.' Dat is juist het probleem! Ik kijk altijd met plezier naar je vlogs, maar dit kan gewoon echt niet."

Een 'schandalige en nonchalante' reactie

Ook woordvoerder Rob Stomphorst van Veilig Verkeer Nederland is niet te spreken over het gedrag van de vlogger, zo zegt hij tegen De Stentor: "schandalig hoe nonchalant Knol hiermee omgaat." "Kennelijk voelt hij zich ver boven de wet verheven."

Hij vult aan: "Met zoveel volgers zou je op een volwassen manier je maatschappelijke verantwoordelijkheid moeten nemen. De agent sprak 'm trouwens keurig aan op het onverantwoorde rijgedrag en gebruikt terecht recente voorbeelden van verschrikkelijke verkeersongevallen als gevolg van te hoge snelheden."

De vriendin van Knol kreeg een boete van 261 euro wegens te hard rijden. De kans is groot dat het Openbaar Ministerie haar ook nog een verplichte cursus over rijgedrag zal opleggen. Knol schrijft in een story op Instagram dat hij het te hard rijden niet goed praat. "Te hard rijden mag niet. Daarom krijgen we ook een boete. Terecht. We maken allemaal fouten."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.