Terug

Volg Hart van Nederland

Kansen Mia en Dion stijgen, hier kun je Nederland het Songfestival zien winnen

Entertainment

8 mei 2023, 20:41

Bij de repetities van Mia en Dion in Liverpool was geen valse noot te horen en de cijfers van Spotify liegen er niet om, hun voorspelling is zelfs dat de Nederlandse inzending Burning Daylight kan eindigen op de vijfde plek op het Eurovisiesongfestival. Dus...waar gaan we kijken?

In het midden van het land is Café Kalff in Utrecht de uitgelezen plek. Daar wordt ieder jaar groots uitgepakt. Toen Anouk in 2013 Nederland het festival weer op de kaart zette, besloot eigenaar Robbert er ieder jaar een feest van te maken. Dit jaar worden er in de 'Songfesivalsteeg' naast het café wel 1200 mensen verwacht. Bij de halve finale dinsdag verwacht Robbert ook al een stampvol café.

De grootste fans van het Eurovisiesongfestival reizen deze week af naar Liverpool, zo hopen ook Manon en Karin ons Nederlandse duo te zien scoren!

Fans houden hoop voor Mia en Dion
1:05
Fans houden hoop voor Mia en Dion

Maar niet alleen in Utrecht kun je lekker vals mee gillen met Burning Daylight. Ook in de volgende cafés kun jij met andere liefhebbers Mia en Dion aanmoedigen.

  • Café Colours in Arnhem

  • Café Foyé in Zwolle

  • Café Rosé in Maastricht

Thuis bij Douwe Bob

Een andere unieke feestlocatie is de woonboot in Amsterdam van niemand minder dan oud-deelnemer Douwe Bob. Hij opent zijn deuren voor fans die tegen een kleine vergoeding een nachtje op zijn boot komen logeren. Douwe heeft voor zijn gasten allerlei Eurovisie-verrassingen in petto met de Songfestival Watchparty als hoogtepunt.

In de bioscoop

Liever een groot doek? Dan kun je met songfestivalfan en TikTok-ster Samya Hafsaoui naar bioscoop Kino in Rotterdam voor een viewing met cocktails en een Eurovisie bingo.

Mia en Dion geven alvast een voorproefje van hun act:

Close-ups en draaiende camerashots bij tweede repetitie Mia en Dion
1:02
Close-ups en draaiende camerashots bij tweede repetitie Mia en Dion

Op de bank

Ouderwets gezellig thuis op de bank kijken kan net zo leuk zijn. Met deze tips maak je het bij jou thuis Eurovisie-feestelijk:

  • De vlaggetjes van het WK voetbal en Koningsdag nog niet opgeruimd? Pak ze erbij en maak van de woonkamer één groot oranjefestijn.

  • Zet een Eurovisie-playlist aan met de grootste Songfesival-hits. Van Duncan Laurence's Arcade tot aan De Troubadour van Lenny Kuhr en alles daartussenin.

  • Maak een scorelijst en beslis wie jouw douze points krijgt. Dit kan natuurlijk prima op een A4-tje, maar je kunt tegenwoordig ook kijken wat je vrienden stemmen via de Songfestival-app.

Waar en hoe je ook gaat kijken, zorg dat je dinsdagavond om 21:00 klaar zit voor de halve finale waar Nederland aan deelneemt. Zaterdagavond is de finale.

Het laatste nieuws over Mia en Dion bespreken we in de Hart van Nederland-podcast TV-TALK aan de hand van de belangrijkste televisiefragmenten:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.