Terug

Volg Hart van Nederland

Johan Derksen vindt nieuwe beschuldiging tegen Johnny de Mol 'stinken'

Johan Derksen vindt nieuwe beschuldiging tegen Johnny de Mol 'stinken'

Entertainment

27 apr 2022, 07:46

Johan Derksen vindt de zaak rondom Johnny de Mol "heel erg stinken", zegt hij dinsdagavond in Vandaag Inside. "Het is duidelijk dat er een verdienmodel achter zit. Ze willen gewoon geld van de familie De Mol hebben", aldus de 73-jarige analist.

Met zijn uitspraken doelt Derksen op Shima Kaes, de ex van De Mol, en haar juridisch adviseur Karim Aachboun. Kaes heeft een zaak tegen de presentator aangespannen. Ze beschuldigt hem van mishandeling.

"Ik sluit niet uit dat Johnny gekke dingen heeft gedaan", vervolgt Derksen. "Als Johnny gedaan heeft waar hij van wordt beschuldigd, dan moet hij daar straf voor krijgen. Het zal moeilijk te bewijzen zijn, maar hij is levenslang beschadigd."

Bekijk het fragment bovenaan de pagina vanaf 3 minuut 50.

Nieuwe beschuldiging

De Mol maakte dinsdagavond aan het einde van zijn talkshow HLF8 bekend voorlopig te stoppen met presenteren na een nieuwe beschuldiging van ongepast gedrag. "Ik stop voorlopig met het presenteren van mijn programma", aldus De Mol. "Bovenop de eerdere beschuldigingen en verdachtmakingen is er deze week een nieuwe, anonieme valse beschuldiging geuit. Daardoor wordt het voor mij en de redactie onmogelijk om dit werk voort te zetten."

Volgens De Mol is het voor hem nu "even niet meer te doen" om gasten te ontvangen en gezamenlijk een "boeiende show te maken". "Het valt mij heel zwaar, de show gaat door, maar ik stap nu opzij om te werken aan mijn verdediging in de hoop en verwachting dat de waarheid op tafel komt en ik gewoon weer verder kan met mijn werk. Dankjewel en ik hoop tot snel", sloot De Mol af.

Toekomst HLF8 nog onzeker

Talpa respecteert de keuze van De Mol om zijn werkzaamheden bij HLF8 voorlopig neer te leggen. Dat laat het moederbedrijf van SBS6, waarop de talkshow wordt uitgezonden, weten in een korte reactie. Over de toekomst van HLF8 wordt nog overlegd. Daar zal later meer over bekend worden. Bij eerdere afwezigheid van De Mol nam Hélène Hendriks de presentatie van de talkshow over. Zij was nog niet bereikbaar voor commentaar.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.