Terug

Volg Hart van Nederland

Johan Derksen krijgt staande ovatie na betoog over stikstofbeleid en staking Tata Steel

Entertainment

9 apr 2022, 10:27

Johan Derksen heeft vrijdagavond een staande ovatie gekregen in het programma Vandaag Inside. De Snor hield in het programma een vlammend betoog over de stikstofcrisis en de staking bij de hoogovens in IJmuiden. "Je hoort hier niemand over."

Deze week werd er opnieuw gestaakt bij staalfabriek Tata Steel. Het personeel wil met de actie een signaal afgeven aan de directie die over een nieuwe cao onderhandelt met vakbond FNV. De bond wil een loonsverhoging van 150 euro per maand bovenop een automatische prijscompensatie, terwijl Tata Steel niet verder wil gaan dan 1,3 procent loonsverhoging plus 60 euro per maand. FNV noemde dit loonbod eerder "schokkend en schofferend".

De stakingen waren volgens een woordvoerder kortstondig en hebben geen grote gevolgen gehad. Zo blokkeerden werknemers enige tijd de toegangspoort tot het fabrieksterrein. Ook in de haven van Tata werd het werk een tijdje neergelegd.

'Je hoort hier niemand over'

Volgens Derksen worden de Nederlandse werknemers onder druk gezet om de Britse tak van het bedrijf te redden: "Terwijl er vergif over deze mensen wordt heen gespoten. Niemand zegt er iets van, ook mevrouw stikstof Kaag zegt niets", beklaagd Derksen. Presentator Wilfred Genee valt hem bij: "Jij hebt het er wel vaak over." Waarop Derksen antwoord: "Ja, dat is mijn functie in Nederland. Applaus voor Johan Derksen", zet hij zelf aan.

René van der Gijp dikt het vervolgens nog even aan: "Een staande ovatie!" Een deel van het publiek en de gasten aan tafel staan op om Derksen een daverend appalus te geven.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.