Terug

Volg Hart van Nederland

Jan Rot sneller achteruit dan gevreesd: nog maar paar weken te leven

Jan Rot sneller achteruit dan gevreesd: nog maar paar weken te leven

Entertainment

6 apr 2022, 16:10

Zanger en cabaretier Jan Rot (64) heeft nog maar korte tijd te leven, zo laat hij woensdag weten op Facebook. "Na een nieuwe scan is als een mokerslag aangekomen dat ik niet nog - zoals verwacht - een paar maanden, maar eerder een paar weken te leven heb."

Rot kondigde eerder aan dat hij, ondanks dat hij voor darmkanker wordt behandeld, weer het podium op zou gaan. Maar na de laatste scan ziet het er slechter uit dan gevreesd. "Mijn conditie holt achteruit. Daarmee zijn alle plannen van de baan", schrijft de artiest. Dat bekent dat ook zijn afscheidsfeest in de Nieuwe Luxor in Rotterdam eind april niet door zal gaan.

De zanger deelt de set zoals die eruit zou gaan zien op het afscheidsfeest. "Als herinnering aan een topavond die er dus niet van zal komen", aldus Jan. Hij dankt iedereen voor "alle warmte, steun en applaus". "Ik hoop er met mijn gezin nog een bijzondere tijd van te maken", zegt Rot tot slot. "Ik ben nog niet weg hier, maar zeg het alvast: het was een prachtig leven."

(Tekst gaat verder onder Facebookbericht)

Musicals en De slimste mens

Rot is al decennia zanger, schrijver en cabaretier. Bij het grote publiek werd de artiest vooral bekend door grote musicals als als Hello, Dolly! en Jersey Boys, waar hij de teksten voor vertaalde. Ook schreef hij teksten van de Nederlandse versie van rockopera Tommy van The Who.

In april vorig jaar werd bekend dat Rot ernstig ziek was, een paar maanden later werd duidelijk dat de darmkanker uitgezaaid was. Hij deed in 2012 mee aan tv-quiz De slimste mens, waarin hij in de finale verloor van Arjen Lubach. Begin dit jaar mocht de zieke zanger bij hoge uitzondering nog een keer meedoen, als zijn laatste wens.

Tekst via Shownieuws

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.