Terug

Volg Hart van Nederland

Het Sinterklaasjournaal gaat weer van start: wat kunnen we verwachten?

Het Sinterklaasjournaal gaat weer van start: wat kunnen we verwachten?

Entertainment

13 nov 2023, 09:54

De komende weken kunnen kinderen zich elke dag verheugen op een heerlijk avondje, want Het Sinterklaasjournaal begint weer. Iedere avond om 18.00 uur zien ze op NPO 3 hoe het Sinterklaas en zijn pieten vergaat in aanloop naar pakjesavond.

De avonturen die Sint en zijn pieten beleven met de voorbereidingen in Spanje, op de boot naar Nederland, met de intocht en in de dagen tot aan 5 december worden elk jaar door miljoenen kinderen bekeken.

Afgelopen jaar zorgde het verhaal voor extra veel spanning toen de stoomboot zonk. Kinderen waren dusdanig ongerust dat ze met regelmaat De Kindertelefoon of de Alles Oké? Supportlijn belden. Kinderen maakten zich zorgen over de pakjes en of de pieten wel goed konden zwemmen.

Na het zinken van de stoomboot kwam Sinterklaas vorig jaar uiteindelijk met een enorm vliegtuig naar Nederland:

Plottwist: Sinterklaas komt aan in enorm vliegtuig
2:04
Plottwist: Sinterklaas komt aan in enorm vliegtuig

Verhaallijn

Of de avonturen dit jaar iets minder spannend zijn, vertelt de NTR niet. "We zeggen niets over de verhaallijn, dan gooien we de magie aan diggelen", aldus een NTR-woordvoerder.

Het programma, zoals altijd gepresenteerd door Dieuwertje Blok, is te zien tot en met pakjesavond. De komende vier zaterdagen beschouwt Thomas van Luyn het programma voor en na onder de begeleidende muziek van The Kik, ofwel De Grote Pietenhuisband.

Landelijke intocht

Op zaterdag 18 november is de landelijke intocht in Gorinchem, dat wordt ook door de NTR uitgezonden. Het Sinterklaasjournaal is voorzien van gebarentolk en audiodescriptie, zodat het ook te volgen is voor doven, slechthorenden, blinden en slechtzienden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.