Terug

Volg Hart van Nederland

Harry Dikmans (eerste B2 uit Bassie en Adriaan) overleden

Entertainment

7 apr 2024, 16:42

Harry Dikmans, beter bekend als de variétéartiest Mr. Boembas, sneltekenaar Hardi en vooral als boef B2 uit de eerste twee series van Bassie en Adriaan, is op 96-jarige leeftijd overleden. Dikmans liet het leven in een verzorgingstehuis in Zierikzee na een kort ziekbed, zo heeft de familie bekendgemaakt aan Hart van Nederland.

Vanaf jonge leeftijd wijdde Dikmans zijn leven aan de entertainmentindustrie. Zijn vertolking van de dove boef B2 in "Bassie & Adriaan: Het Geheim van de Sleutel" en "Bassie & Adriaan: De Diamant" legde de basis voor zijn verdere carrière. Na deze rol nam zijn broer, Joop Dikmans, het stokje over. Joop overleed eind 2022.

Buiten zijn acteerwerk maakte Harry Dikmans naam als sneltekenaar. Zijn vaardigheden trokken de aandacht van grote merken zoals Nestlé, Coca Cola en Maggi. Dit bracht hem in contact met mensen als Prins Bernhard en de voormalige Franse president Charles de Gaulle.

Dikmans bracht een groot deel van zijn pensioen door in Spanje, tot een val hem noopte permanent naar Nederland terug te keren. Zijn laatste jaren sleet hij in Westenschouwen, niet ver van de plekken waar hij in zijn jongere jaren graag kwam.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.