Terug

Volg Hart van Nederland

Frans Klein wordt Directeur Televisie bij Talpa Network

Frans Klein wordt Directeur Televisie bij Talpa Network

Entertainment

28 juli 2023, 15:29

Frans Klein wordt de nieuwe Directeur Televisie bij Talpa Network. Klein start in augustus, en neemt de functie over van Marco Louwerens. Louwerens heeft besloten het bedrijf na 4,5 jaar te verlaten.

Klein noemt de baan een onverwachte wending in zijn carrière. "Ik heb echt zin om weer in mijn vakgebied bij het mooie bedrijf Talpa Network aan de slag te gaan, zeker na de afgelopen periode van reflectie. Ik zit weer vol energie en ideeën."

Vorige week werd al bekend dat Klein (58) per 1 augustus zou vertrekken bij de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), waar hij Directeur Video was. Daar trad Klein eind vorig jaar al tijdelijk terug vanwege het grote onderzoek naar de sociale veiligheid binnen de publieke omroep.

De Wereld Draait Door

Dit onderzoek volgde op berichten in de Volkskrant over een toxische werkcultuur op de redactie van De Wereld Draait Door, een programma waar Klein als omroepbaas van de VARA jarenlang verantwoordelijk voor was.

John de Mol is blij met de komst van Frans. "Hij is een zeer ervaren televisiedirecteur en succesvol zenderbouwer. We zijn ervan overtuigd dat we met hem in staat zijn onze zenders in de toekomst verder te laten groeien en ons succes uit te bouwen."

Fijne samenwerking

Zijn komst markeert een spannend nieuw hoofdstuk voor Talpa Network, zegt De Mol. "Terwijl we ons blijven inzetten voor het creëren van relevante, inspirerende en boeiende programma’s voor ons publiek." De Mol vindt het ontzettend jammer dat Marco het bedrijf gaat verlaten. "Maar ik respecteer zijn besluit. Ik heb heel fijn met hem samengewerkt en hij laat vier krachtige tv-zenders achter. Ik wens hem het allerbeste voor de toekomst."

Louwerens zegt dat het tijd is voor nieuwe avonturen. "Al die tijd ben ik met het grootste plezier naar mijn werk gegaan. Ik laat een prachtig bedrijf en een fantastisch team achter, waarmee we een goeie en gezonde basis voor de zenders hebben neergezet."

Het waren tegelijkertijd ook wel tropenjaren, zegt Louwerens. "Het is tijd voor nieuwe avonturen. Ik ben benieuwd wat er op mijn pad gaat komen."

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.