Terug

Volg Hart van Nederland

Festivals klaar voor verwachte hitte: 'Gratis water en zonnebrandcrème'

Entertainment

7 juni 2023, 08:43

Verschillende festivals hebben al voorbereidingen getroffen voor als het erg warm wordt. Komend weekend kan het op verschillende plekken tropisch warm worden. Met name zaterdag kan het kwik tot boven de 30 graden uitkomen, meldde weer.nl al eerder.

Een woordvoerder van het festival Best Kept Secret in Hilvarenbeek laat weten dat het weer nauwlettend in de gaten wordt gehouden. Hoewel er hoge temperaturen worden verwacht, staat er ook een briesje waardoor het iets minder warm aanvoelt. De locatie in de bossen helpt ook mee.

"Er zijn genoeg schaduwplekken", maar "het is wel belangrijk dat iedereen goed blijft smeren en goed blijft drinken", vervolgt zij. "We hebben genoeg waterpunten op het terrein waar mensen gratis water kunnen halen en er zijn ook een aantal posten waar zonnebrandcrème kan worden gehaald." De organisatie adviseert wel om ook zelf genoeg zonnebrandcrème mee te nemen. "Want je weet maar nooit hoeveel je nodig hebt."

Thunder Road

Op zondag geeft de Amerikaanse zanger Bruce Springsteen een optreden in Landgraaf. Ook dan worden hoge temperaturen verwacht en is er een kans dat het gaat onweren. Een woordvoerder van concertorganisator MOJO laat weten dat er rekening gehouden wordt met het warme weer.

"Daarvoor nemen we al extra maatregelen zoals extra gratis waterpunten en schaduwplekken". Volgens de verwachting is het overdag rond de 27 graden, tijdens het concert in de avond is het iets minder warm. De woordvoerder zegt dat er momenteel geen onweer wordt verwacht.

Hitte ontvluchten

Een woordvoerder van festival Oerol op Terschelling laat weten dat het eiland komend weekend de "perfecte plek" is voor mensen die de hitte willen ontvluchten. Volgens de vooruitzichten wordt het mooi festivalweer met maximaal 19 graden op zaterdag en 20 graden op zondag.

De woordvoerder laat ook weten dat er een watertappunt is op het nieuwe festivalhart de Deining in West aan Zee en dat er volop zonnebrand wordt verkocht op het eiland. "Wij communiceren met ons publiek dat ze zich moeten voorbereiden op alle weersomstandigheden", voegt zij daar nog aan toe.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.