Terug

Volg Hart van Nederland

Eloise grijpt in op terras: 'WTF ben jij fucking racistisch'

Entertainment

5 juni 2023, 11:15

Gravin Eloise is binnenkort te zien in het programma In Your Face, waarin wordt getest hoe "sociaal" Nederland is. In een fragment van de aflevering is te zien hoe de 20-jarige Eloise, die dan nog niet weet dat ze gefilmd wordt door verborgen camera's, ingrijpt tijdens een vermeend racistisch gesprek.

In de aflevering voeren twee acteurs een gesprek over de nieuwe vriendin van één van hen, een zwarte vrouw. De andere man is het niet eens met deze relatiekeuze. "Je gaat toch niet met een zwarte", zegt hij onder meer. Met het gesprek probeert het programma te laten zien hoe omstanders reageren op dergelijke situaties.

Eloise grijpt in

Ook het nichtje van koning Willem-Alexander zit op dat moment toevallig op het terras. "Ik ga er nu wat van zeggen", zegt Eloise tegen haar tafelgenoot, waarop ze opstaat en naar de mannen toeloopt. "What the fuck ben jij fucking racistisch", zegt ze daarop tegen de jongen aan tafel. "Doe even normaal, joh. Dit is toch echt... Sorry, het spijt me, maar dit is zo racistisch."

De 20-jarige laat daarop weten dat ze vindt dat de jongen "op z'n plek" gezet moet worden. "Een zwarte met een niet-zwarte, hoor je wel wat je zegt?", vraagt een woedende Eloise tot slot.

De gehele aflevering is maandag om 16.00 uur te zien op het YouTube-kanaal van NPO 3.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.