Terug

Volg Hart van Nederland

Duizenden fans komen af op Harry Potter Experience in Nijmegen: 'Super leuk'

Duizenden fans komen af op Harry Potter Experience in Nijmegen: 'Super leuk'

Entertainment

18 apr 2022, 21:02

Het was "zomaar een idee" van vijf tienerfans dat maandag uitgroeide tot een groots evenement. De Harry Potter Experience in Nijmegen trok deze tweede paasdag boven alle verwachtingen duizenden bezoekers uit het hele land. "Dit hadden we nooit verwacht."

De wereldberoemde boekenreeks van J.K. Rowling over tovenaarsleerling bestaat dit jaar 25 jaar. Vijf meiden van 13 en 14 jaar kwamen daarom op het idee om een Harry Potter-dag te organiseren. Maandag was het zover: op verschillende plekken in de Nijmeegse binnenstad konden fans hun hart ophalen.

Met groot succes: de bezoekers van de Harry Potter Experience werden ondergedompeld in een 'magische' wereld en konden onder meer een potje Zwerkbal spelen of een ritje wagen op een heuse 'rodeobezem'. Verder werden er verschillende lezingen over Harry Potter gehouden.

Ruim 5.000 mensen naar Nijmegen

Sara Houkes, een van de organisatoren, vertelt tegen Hart van Nederland dat ze hadden gerekend op maximaal 200 bezoekers. "Maar het bericht waarin werd aangekondigd dat er iets aan zat te komen met het thema Harry Potter, werd meteen al heel vaak gedeeld. We beseften ons toen wel dat het groter ging worden dan bedoeld was."

Uiteindelijk kwamen ruim 5.000 mensen, jong en oud, op het evenement af. "Dat voelt heel raar. Je hebt dit grote evenement gemaakt, terwijl het zo klein begon", zegt Sara. "Het is wel super leuk om te zien dat zo veel mensen die interesse in Harry Potter delen. De magische wereld speelt met alle generaties, je bent nooit klaar met denken en kijken."

'Harry Potter voor alle leeftijden'

Marjolein Hordijk van bibliotheek De Mariënburg beaamt dat. "We hebben Harry Potter-boeken op de jeugdafdeling staan, maar óók op de jongeren- en volwassenafdeling. De boeken worden nog steeds ontzettend veel gelezen. Zeker voor een boekenreeks die al 25 jaar oud is. Ze zijn niet aan te slepen."

Ze denkt dat de boeken over de tovenaarsleerling ervoor zorgen dat jongeren blijven lezen. "Jongeren lezen steeds minder, maar Harry Potter is bij uitstek het soort verhaal waar je in kunt verdwijnen", weet de bibliothecaresse. "Het is niet alleen het boek, maar het is de hele wereld eromheen. Dat maken we hier in Nijmegen nu volop mee."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.