Terug

Volg Hart van Nederland

Dit zegt Talpa over de opgebiechte 'jeugdzonde' van Johan Derksen

Dit zegt Talpa over de opgebiechte 'jeugdzonde' van Johan Derksen

Entertainment

27 apr 2022, 13:58

Talpa zegt "enorm geschrokken" te zijn van de recente uitlatingen van Johan Derksen. De analist onthulde dinsdagavond in Vandaag Inside dat hij in het verleden een bewusteloze vrouw met een kaars heeft gepenetreerd. Het mediabedrijf laat weten het als een "ernstige zaak" te beschouwen en zo snel mogelijk met Derksen in gesprek te willen.

"We zijn enorm geschrokken van de uitlatingen van Johan Derksen", laat een woordvoerder van Talpa Network weten. "Dit is een ernstige zaak waar we zorgvuldig naar gaan kijken. We gaan op de kortst mogelijke termijn in gesprek met Johan."

Kaars ingebracht bij bewusteloze vrouw

Derksen zei dinsdag tijdens een gesprek over een recente beschuldiging van ongepast gedrag aan het adres van SBS6-collega Johnny de Mol dat hij zelf ook weleens iets had gedaan waar hij later spijt van heeft gekregen. Als voorbeeld noemde hij het voorval met de kaars na een met drank overgoten stapavondje. Daarbij zou hij met een vriend een bewusteloze, dronken vrouw een kaars tussen de benen hebben gestoken en zijn vertrokken.

"Daar zou je nu een gevangenisstraf voor krijgen", zei Derksen. "Technisch gezien kan een officier van justitie het als verkrachting uitleggen", zei de analist ook.

Ophef op social media

De uitspraak leidde op sociale media direct tot ophef en ook woensdag wordt er in andere media over doorgepraat. In het radioprogramma Spraakmakers van KRO-NCRV zei WNL-hoofdredacteur Bert Huisjes dat Derksen met zijn verhaal aantoonde "geen enkele antenne" te hebben.

Derksen zei donderdag tegen het AD dat hij niet van plan is om zijn excuses aan te bieden. "Ik trek er geen woord van terug, ik bied ook mijn excuses niet aan. Het is een jeugdzonde die ik heb opgebiecht, daarmee heb ik me kwetsbaar opgesteld. Ik ben er niet trots op, maar ik heb gezegd wat ik heb gezegd. Het gebeurde in de tijdgeest van toen", aldus Derksen.

Het Openbaar Ministerie heeft desgevraagd laten weten op een later moment met een reactie te komen.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.