Terug

Volg Hart van Nederland

Derksen over mogelijke aanklacht door Baudet: 'Dom als hij die indient'

Entertainment

22 sep 2022, 23:01

De heren van het populaire SBS-programma Vandaag Inside zijn uiteraard weer ingegaan op de ontstane commotie na de liquidatie-uitspraak van Johan Derksen woensdagavond. En dat deden ze op ludieke wijze, door er onder andere een woordenboek bij te halen om de betekenis van het woord 'liquideren' uit te leggen.

In de zogeheten promo van de uitzending van woensdag zei Derksen dat ze Baudet moesten 'liquideren'. De FvD-voorman had er tijdens zijn spreektijd namelijk voor gezorgd dat het voltallige kabinet de Kamer verliet omdat hij met (verhalen die veel weghebben van) complottheorieën liep te strooien.

Derksen verduidelijkte later in de uitzending dat hij met liquideren bedoelde dat ze Baudet de Kamer uit zouden moeten zetten en de mond zouden moeten snoeren. Maar het kwaad was al geschied. Online ontstond er enorme ophef, vooral in rechtse kringen. Ook zei Baudet aangifte te willen doen tegen Derksen. De analist zelf is zich echter van geen kwaad bewust.

'Erg geschrokken'

En zoals het Vandaag Inside betaamt halen ze die ophef graag weer even aan. Ze beginnen er hun uitzending gelijk mee. Tafelgast Eus (Özcan Akyol) grapt dat hij twijfelde om wel aan de uitzending van donderdag mee te werken. "Ik was zo erg geschrokken van de woorden van Johan gisteren dat ik toch wel een morele afweging moest maken of ik nog wel met deze man aan tafel wil zitten", al wijzende naar de analist.

Derksen haakt daarop aan, ook grappend: "Ik besef mij, ik ben een recidivist." Niet lang daarna vraagt presentator Wilfred Genee waarom Eus toch is gekomen. Daar geeft Derksen snel gevat antwoord op: "Geld." Daar kan de columnist wel om lachen. "Geld? Krijgen jullie hier geld voor om hier te zitten? Ik krijg twee boekenbonnen van John de Mol!"

'Dom'

Even later komt dan het woordenboek erbij. Daarin laten ze zien dat het woord 'liquideren' vele betekenissen heeft, zoals 'afmaken', 'afrekenen', 'afwikkelen', maar ook 'het (gedwongen) afbouwen van een positie'. Presentator Genee verduidelijkt: "Je kunt er zo veel betekenissen op loslaten." Derksen haakt daar gelijk op in: "Het is een ideaal woord voor een advocaat. Als die Baudet zo dom is om een aanklacht in te dienen dan komt een advocaat met de Dikke Van Dale en die zegt 'nou, u zegt het maar'."

De analist is dus totaal niet bang voor een aanklacht van Baudet. Columnist Eus is ook heel stellig als hij zich verder in de discussie mengt: "Dat gaat toch ook helemaal niet gebeuren. Deze man heeft nog nooit zichzelf gecorrigeerd of excuus gemaakt. Als hij vindt dat Baudet echt geliquideerd moet worden, dan zou hij het gewoon herhalen nu." De camera gaat even kort over naar Derksen, die zwijgend aan tafel zit.

Over dit en andere opvallende tv-fragmenten gaat het iedere avond in de Hart van Nederland-podcast TV-TALK. Luister de nieuwste aflevering direct hieronder:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.