Terug

Volg Hart van Nederland

Deel jij je Netflix-account met een ander? Dan moet je daar vanaf nu voor betalen

Entertainment

24 mei 2023, 15:59

Abonnees van Netflix kunnen vanaf dinsdag een e-mail verwachten van de Amerikaanse streamingdienst. Daarin worden zij op de hoogte gesteld dat zij hun account niet langer met mensen mogen delen buiten hun huishouden. Willen zij dat wel, dan staat daar een meerprijs tegenover.

In de mail aan klanten biedt Netflix de mogelijkheid om apparaten die buiten het huishouden worden gebruikt te verwijderen van het account. Als gebruikers toch een account willen delen met iemand buitenshuis, kunnen ze overwegen de persoon toe te voegen aan het abonnement. Daar staat een meerprijs van 3,99 euro tegenover. Ook kunnen abonnees overwegen een ander abonnement te nemen dat zij wel mogen delen met anderen.

Zo ver rijkt de invloed van Netflix:

Hoe ver rijkt de invloed van Netflix?
7:04
Hoe ver rijkt de invloed van Netflix?

Netflix verliest gebruikers

Netflix had al langer plannen om het delen van accounts aan banden te leggen om zo meer inkomsten te genereren. Ook in andere landen kunnen abonnees een e-mail verwachten. In Spanje is dit beleid al doorgevoerd, maar dat zorgde ervoor dat de streamingsdienst ruim 1 miljoen gebruikers is verloren.

Netflix gaf eerder al aan een "annuleringsreactie" te merken op het nieuwe beleid. Maar de streamingsdienst gaat ervan uit dat het gaat om een kortstondige dip en dat gebruikers die eerder niet betaalden zich uiteindelijk zullen melden voor een betaald abonnement.

Iedere dag bespreken we in de Hart van Nederland-podcast TV-TALK de belangrijkste televisiefragmenten:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.