Terug

Volg Hart van Nederland

'Beruchte' Elvis-villa in Breda in de uitverkoop, miljoen euro korting

Entertainment

29 dec 2023, 06:42

Elvis Presley, The King of Rock 'n' Roll, is nog net zo geliefd als hij was toen hij in 1977 overleed. Fans van over de hele wereld reizen af naar het Amerikaanse Tennessee, waar in de plaats Memphis de villa staat waar de artiest woonde. De Nederlandse fans kunnen gewoon naar Breda: daar staat namelijk ook een echte Elvis-villa. En die is met een flinke korting te koop.

Het huis aan de Bredase Heilaarstraat stond een jaar geleden nog voor 2.495.000 euro te koop, maar de advertentie op woonplatforum Funda laat zien dat de vraagprijs ondertussen is gezakt naar 1.600.000 euro.

Het huis in beeld (tekst gaat verder onder de foto's):

Zowel het interieur als de buitenkant van de woning doen volledig denken aan de Amerikaanse artiest.

Geruchten

De 67-jarige Jimmy Prins is idolaat van Elvis Presley en hij begon enthousiast aan de bouw van het Brabantse Graceland. Aan BN DeStem vertelde hij in augustus dat hij na 20 jaar bouwen aan het Elvis-paradijs de energie niet meer had om verder te werken aan zijn project. Dit mede door de geruchten dat hij in het gebouw een bordeel wilde stichten.

"Ik heb 20 jaar moeten strijden tegen zulke verhalen. Tegen de buurt, de gemeente en de pers", zegt Jimmy tegen de Brabantse krant. "Het doet pijn, maar na 20 jaar ben ik gewoon moe. Ik wil met pensioen."

Het leven van de grootste fans staat vaak volledig in het teken van hun idolen. Ellen Denneman, de grootste Tina Turner liefhebber van het land, was er niet goed van toen haar grote voorbeeld overleed:

Dood Tina Turner komt hard aan bij Nederlandse oprichtster wereldwijde fanclub
2:19
Dood Tina Turner komt hard aan bij Nederlandse oprichtster wereldwijde fanclub

Elvis-museum

Het huis, bedoeld als eerbetoon aan The King, was tevens niet langer financieel te realiseren. Met pijn in het hart moest hij het te koop zetten.

In een artikel uit hetzelfde nieuwsblad blijkt er interesse te zijn van journalist Lammert de Bruin om van het Nederlandse Graceland een Elvis-museum te maken. Het hoge bedrag was hem in augustus echter te hoog gegrepen. Op dat moment lag de vraagprijs nog boven de 2 miljoen.

Serieus bod

Wie het budget heeft en genoeg van Elvis Presley houdt, kan Jimmy mogelijk van zijn Elvis-villa verlossen. De advertentie op Funda zegt dat de makelaar de biedingen sluit in maart 2024.

Of de prijs nog verder omlaag gaat als er op dat moment nog geen serieuze koper is gevonden is onduidelijk. Wie weet is in dat geval het Elvis-museum dan toch weer een stapje dichterbij.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.