Terug

Volg Hart van Nederland

Afscheidsconcert Golden Earring in Ahoy stap dichterbij dankzij crowdfunding

Afscheidsconcert Golden Earring in Ahoy stap dichterbij dankzij crowdfunding

Entertainment

12 juni 2023, 14:54

Het langverwachte afscheidsconcert voor Golden Earring, gepland voor medio oktober in Rotterdam Ahoy, komt steeds dichterbij. De organisatoren hebben inmiddels een bedrag van 30.000 euro opgehaald via crowdfunding. Ook hebben honderden muzikanten zich aangemeld om deel te nemen aan het evenement. Ook de Ahoy heeft al toegezegd om mee te willen werken aan het project.

De bandleden Barry Hay, Cesar Zuiderwijk en Rinus Gerritsen hebben aangegeven aanwezig te zullen zijn. Er is echter nog geen bevestiging of zij ook daadwerkelijk zullen optreden tijdens de avond. Ook is het nog niet duidelijk of gitarist George Kooymans aanwezig kan zijn bij dit evenement. Dit werd maandag gemeld door initiatiefnemer Yaël Vinckx.

Officieel afscheid

Het project genaamd 'De Earring & Ik' is opgezet door een groep toegewijde fans die willen zorgen dat het einde van Golden Earring niet onopgemerkt voorbijgaat.

De Haagse band, bekend van hits zoals Radar Love, Twilight Zone en When The Lady Smiles, heeft nooit een officieel afscheid kunnen nemen vanwege de spierziekte waarmee George Kooymans kampt. In november 2019 gaven de muzikanten hun laatste optreden in Ahoy. Daarna brak de coronapandemie uit en begin 2021 werd bekend dat Kooymans lijdt aan ALS, waardoor hij niet langer kan optreden. De overige bandleden hebben aangegeven niet verder te willen gaan zonder hem.

Eind vorig jaar werden er nog verschillende Golden Earring-items geveild uit het Museum RockArt. Er werd toen ruim 10.000 euro opgehaald voor de stichting van zijn schoondochter Joy, die de ziekte MS heeft:

Veiling van Golden Earring-items
1:14
Veiling van Golden Earring-items

Nog op zoek naar catering en artiesten

Vinckx is momenteel op zoek naar catering- en technische bedrijven die tegen een gereduceerd tarief willen meewerken aan het concert. Daarnaast zijn bedrijven die een 'donorpakket' willen aanschaffen ook van harte welkom. Het doel is om in totaal ongeveer duizend muzikanten te laten deelnemen aan het afscheidsconcert.

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Beeld: Shownieuws.nl

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.