Terug

Volg Hart van Nederland

Aangiftes tegen royaltydeskundige Marc van der Linden: afpersing met seksvideo's

Entertainment

15 mrt 2024, 16:19

Het Openbaar Ministerie heeft een onderzoek ingesteld naar koningshuisdeskundige Marc van der Linden. Het onderzoek volgt na aangiftes tegen Van der Linden voor afpersing met seksvideo's.

Advocate Rigorette van Riet bevestigt dat ze twee mensen bijstaat die aangifte hebben gedaan. Ze wil niet inhoudelijk reageren op de kwestie. Een van de aangiftes zou al in februari 2022 zijn gedaan. Op basis van het onderzoek van het OM wordt bepaald of Van der Linden wordt vervolgd.

Geen reactie

Van der Linden wil niet reageren op de kwestie. Zijn advocaat Sidney Smeets zegt dat het eerste verhoor laat zien "dat van de politieverklaring aantoonbaar vrijwel niets klopt of zelfs maar kan kloppen". Hij heeft alle vertrouwen in een sepot.

Toch liet Van der Linden van zich horen. In een bericht op X laat hij weten dat het om 'fakenieuws' zou gaan.

Donderdag moest de koningshuisdeskundige, die jarenlang werkte voor onder meer RTL Boulevard en het tijdschrift Royalty, voor de rechter verschijnen. Koningshuisdeskundige Rick Evers beschuldigde Van der Linden van smaad, laster en belediging, vanwege enkele tweets die Van der Linden had geplaatst.

Tijdens het kort geding sprak de rechter de wens uit dat de twee partijen hun geschil onderling zouden oplossen. Van der Linden was om gezondheidsredenen niet bij de zitting aanwezig.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.