Terug

Volg Hart van Nederland

Rutte geschokt door berichten over moordende Russische militairen

Rutte geschokt door berichten over moordende Russische militairen

Oekraïne

3 apr 2022, 16:04

Minister-president Mark Rutte is "geschokt door berichten van afschuwelijke misdaden uit gebieden waar Rusland zich uit terugtrekt". Dat laat de premier weten in een tweet. Russen zouden in Boetsja, een voorstad van hoofdstad Kiev in Oekraïne, honderden burgers hebben gedood.

"Dit moet onderzocht worden en Nederland en onze partners zullen niet rusten tot de daders van oorlogsmisdaden verantwoordelijk zijn gehouden", schrijft Rutte verder.

Minister Kajsa Ollongren (Defensie) spreekt in een tweet van "gruwelijke beelden en andere berichten over misdaden tegen onschuldige burgers", die volgens haar niet zonder internationale reactie kunnen blijven. "Oorlogsmisdaden moeten worden onderzocht en vastgelegd zodat de verantwoordelijken kunnen worden berecht en gestraft."

Honderden slachtoffers

De Oekraïense autoriteiten maken melding van oorlogsmisdaden door Russische militairen in Boetsja. Bij hun terugtrekking zouden de Russen honderden burgers hebben gedood. De burgemeester van Kiev, Vitali Klitsjko, spreekt van "volkerenmoord".

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.