Terug

Volg Hart van Nederland

Jostiband 24 uur in actie voor Oekraïne: 'Ik denk dat we héél veel geld ophalen!'

Oekraïne

4 mrt 2022, 22:34

Ook de Jostiband zet zich in voor de mensen in Oekraïne en wel met een heel bijzondere actie. Maar liefst 24 uur lang brengt de band live muziek om zoveel mogelijk geld op te halen voor stichting Bake4Ukraine.

De muzikanten hebben sinds 2013 een heel speciale band met Oekraïne, vertelt bandlid Evelien Biemond aan Hart van Nederland. In dat jaar ging de band op tournee in het land en dat maakte op zowel de bandleden als hun publiek diepe indruk. "Dat was onwijs gaaf", glundert Evelien nog altijd. "De mensen moesten huilen in de zaal. Ze konden zien dat mensen met een beperking muziek kunnen maken!"

Ook maakten ze in hoofdstad Kiev kennis met Arenda en Andriy Vasylenko. Het stel runt daar Brovary, een eetcafé en bakkerij waar jongeren met het downsyndroom werken. Toen de oorlog uitbrak besloten de Vasylenko's en veel van hun werknemers te door te blijven bakken. Op die manier zorgen ze ervoor dat inwoners, militairen en ziekenhuispatiënten ondanks alle ellende en schaarste goed te eten krijgen.

Hulp van Paul de Leeuw

Om de bakspullen te kunnen betalen begonnen Arenda en Andriy stichting Bake4Ukraine. Inmiddels is er al meer dan 80.000 euro gedoneerd, maar dat bedrag kan en moet veel hoger, vonden de leden van de Jostiband. En daarom spelen ze, in wisselende samenstelling en met hulp van BN'ers als Paul de Leeuw, 24 uur lang de sterren van de hemel om nog meer geld in te zamelen voor hun Oekraïense vrienden.

"Ik denk dat we heel veel geld ophalen. Misschien wel duizend euro", gokt een van de actievoerende bandleden. Collega Evelien denkt zelfs dat er nog een tandje méér bijkan. "Het doel is 50.000 euro, dus ik hoop dat we dat redden." De inzamelingsactie van de Jostiband is hier live te volgen. Ook verzoeknummers kunnen worden aangevraagd, uiteraard tegen betaling.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.