Terug

Volg Hart van Nederland

Bange Oekraïners mogen weg uit opvangcentrum naast oefencomplex Defensie

Bange Oekraïners mogen weg uit opvangcentrum naast oefencomplex Defensie

Oekraïne

25 apr 2022, 14:28

De Oekraïense vluchtelingen die worden opgevangen op een vakantiepark in het Groningse Lauwersoog, kunnen weg als ze daar niet langer willen blijven. Ze krijgen een andere plek aangeboden. Naast het terrein is een oefencomplex van Defensie gevestigd. In De Telegraaf van zaterdag vertelden de Oekraïners dat ze de oorlog in hun land herbeleefden door het geweervuur.

De gemeente Het Hogeland heeft maandag besloten alternatieve locaties te zoeken, bevestigt een woordvoerster na een bericht van RTV Noord.

Problemen met het geluid

Op het recreatiecomplex zijn acht Oekraïense gezinnen ondergebracht, in totaal dertig vrouwen en kinderen. Hulpverleners praten dinsdag met hen. Drie van de acht gezinnen hebben zo veel problemen met het geluid dat ze hebben aangegeven weg te willen. De Veiligheidsregio Groningen zoekt een ander onderkomen voor ze binnen de provincie.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.