Terug

Volg Hart van Nederland

22 mensen in Gaza zoeken contact met Ministerie van Buitenlandse Zaken

22 mensen in Gaza zoeken contact met Ministerie van Buitenlandse Zaken

Gaza-conflict

16 okt 2023, 16:25

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft contact met 22 mensen die vastzitten in Gaza. Dat zijn niet allemaal mensen met de Nederlandse nationaliteit, maar ook mensen met verblijfsdocumenten voor Nederland of gezinsleden van hen.

De Nederlandse Vertegenwoordiging in de Palestijnse Gebieden houdt volgens een woordvoerder "zo goed mogelijk" contact met deze mensen. Dat gaat moeizaam, door de lastige omstandigheden.

Hart van Nederland sprak eerder met Mohammed, die zich zorgen maakt over zijn familie:

Nederlandse familie maakt zich zorgen om familie in Gaza
2:28
Nederlandse familie maakt zich zorgen om familie in Gaza

Maandag is vanaf Keulen een zesde repatriëringsvlucht richting Israël vertrokken. Het vliegtuig van Defensie haalt Nederlanders op die vluchten voor de oorlog. Het toestel zal ook weer in Keulen landen. Vanaf daar worden passagiers met de bus naar Eindhoven gebracht.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.