Terug

Volg Hart van Nederland

Wie wordt de nieuwe kinderburgemeester van Groningen? Deze vijf kandidaten maken kans

Wie wordt de nieuwe kinderburgemeester van Groningen? Deze vijf kandidaten maken kans

12 juli 2023, 12:12

De gemeente Groningen krijgt in september een nieuwe (loco-)kinderburgemeester. Voor deze functie hebben vijf geselecteerden in het televisieprogramma Noord Vandaag zich mogen voorstellen. Vrijdag 14 juli wordt bekend wie van deze vijf kinderen zich kinderburgemeester van Groningen mag noemen.

Sinds 30 juni voeren Evelien, Ise, Jasmijn, Jorn en Maartje campagne voor de functie van kinderburgmeester. De verkiezing van (loco-)kinderburgemeester wordt in Groningen voor de 6de keer gehouden. Kinderen uit groep 6 en 7 van basisscholen uit de regio konden zich afgelopen tijd aanmelden. Van alle kinderen die zich hebben aangemeld zijn deze vijf kandidaten geselecteerd.

Het ontvangen van Sinterklaas

De kinderburgemeester is een initiatief van de gemeente Groningen. Zij willen met deze actie kinderen een stem geven in de politiek en mee te laten denken over wat zij belangrijk vinden in de regio. Daarnaast heeft deze speciale burgemeester ook belangrijke taken zoals het ontvangen van Sinterklaas, op stap gaan met de burgemeester en verschillende andere (kinder-)activiteiten.

Alle inwoners van Groningen mogen, tot en met donderdag 13 juli, online stemmen op hun favoriet. Voor mensen die liever een papieren stem uitbrengen, is er plek in het Forum tot vrijdag 14 juli. Om 17.00 uur wordt door burgemeester Koen Schuiling de kinderburgemeester bekend gemaakt.

Beeld: Gemeente Groningen

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.