Terug

Volg Hart van Nederland

Vrouw (20) uit Soest betrapt zonder rijbewijs, bijrijder heeft nog openstaande gevangenisstraf

Vrouw (20) uit Soest betrapt zonder rijbewijs, bijrijder heeft nog openstaande gevangenisstraf

25 juli 2023, 14:17

Tijdens een politiecontrole is gisteren een 20-jarige vrouw uit Soest in het Zeeuwse Kapelle betrapt op het rijden zonder rijbewijs. De bijrijder, een 25-jarige man uit Bergen op Zoom, moest nog een gevangenisstraf uit zitten, meldt de politie aan RTV Utrecht.

De politie zag het voertuig rijden op de snelweg A58. In het politiesysteem stond dat de eigenaresse van deze auto niet in bezit was van een rijbewijs. Na controle van de automobilist bleek dat zij inderdaad zonder rijbewijs reed. Daarnaast kwam naar boven dat de bijrijder nog een gevangenisstraf moet uitzitten.

De man verzette zich flink toen de agenten hem wilden aanhouden. Volgens de politie trapte hij tegen de politieauto, schold de agenten uit en bedreigde hen. Ondertussen schreeuwde de bestuurster ook tegen de politie. De man stopte niet met bedreigingen toen hij overgebracht werd naar het politiebureau. De politie heeft aangiften gedaan van de beledigingen en bedreigingen. De verdachte zit hiervoor vast.

De 20-jarige vrouw geeft aan dat de man, haar vriend, zich niet agressief heeft gedragen tegenover de politie. Ze geeft aan dat de man niet tegen de politieauto niet heeft getrapt. Daarbij schreeuwde hij niet en zijn er geen bedreigingen geuit waar de vrouw bij was. "Wat er in de politieauto is gebeurd weet ik niet." De vrouw gaat aangifte doen tegen de politie en wil dat de beelden van de bodycam worden vrijgegeven.

In een reactie laat Qbuzz weten het voorval enorm spijtig te vinden. "'Wij zijn intern aan het onderzoeken wat de situatie exact is geweest', meldt een woordvoerder.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.