Terug

Volg Hart van Nederland

Verzwakte buizerd blijkt zeearend met 'giga klauwen'

Verzwakte buizerd blijkt zeearend met 'giga klauwen'

8 aug 2023, 12:49

De Dierenambulance kreeg een melding van een verzwakte buizerd in de Eemshaven. Toen dierenambulancemedewerkers Paulien en Nikki aankwamen, bleek het om een vogel te gaan wat groter is dan een buizerd.

Paulien en Nikki van de Dierenambulance laten zich niet zomaar uit het veld slaan. "We hebben eerst een foto gemaakt en opgestuurd naar iemand met kennis van zaken. Of die ons kon vertellen wat voor vogel het ging, want wij kenden hem niet", vertellen ze aan RTV Noord.

Het bleek om een zeearend te gaan met een spanwijdte van 2,5 meter en 'giga klauwen'. "We schrokken eerst wel een beetje. Want het is een groot beest en ik heb nog nooit zo'n vogel hoeven vangen", zegt Paulien. Maar dat ging verrassend makkelijk. "Met zijn tweeën hebben we hem ingesloten en konden we in een keer het net over hem heen gooien."

Wat er met het dier is gebeurd, is niet helemaal duidelijk. "Ons vermoeden is dat ie een aanvaring met de windmolen waar hij onder zat heeft gehad, maar dat kan het dier ons helaas niet zelf vertellen."

De zeearend zit nu in de vogelopvang in Ureterp. "Het laatste wat wij over hem hebben gehoord is dat hij heel alert is en goed eet. De verwachting is dat het goed gaat komen met hem. Hij moet alleen nog wat aansterken."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.