Terug

Volg Hart van Nederland

Vechtchallenge op TikTok: kinderen in onder andere Noord-Brabant aangezet tot filmen en delen van mishandeling

Vechtchallenge op TikTok: kinderen in onder andere Noord-Brabant aangezet tot filmen en delen van mishandeling

4 juli 2023, 16:44

In de Noord-Brabantse gemeente Land van Cuijk zijn verschillende kinderen van 11 tot 15 jaar het slachtoffer geworden van zogeheten ABC vechtchallenges. Op TikTok worden oproepen geplaatst om scholieren op heftige wijze te slaan of schoppen. Dit moet vervolgens gefilmd en gedeeld worden.

De politie en gemeente hebben samen een informatiebrief opgesteld die door een aantal scholen in het gebied naar ouders is gestuurd, laat Omroep Brabant weten. In deze brief worden de ouders gewaarschuwd en worden ze opgeroepen om de challenges te bespreken met hun kinderen.

De politie laat weten dat er op TikTok jonge kinderen worden opgeroepen om filmpjes van mishandelingen van weerloze, jonge slachtoffers. “In sommige gevallen worden makers van de video’s cadeautjes beloofd, zoals elektronische sigaretten en snus, nicotinezakjes voor in de mond”, meldt de politie.

“De filmpjes die door de kinderen worden gemaakt zijn schokkend. Het gaat om grof geweld waarbij jonge slachtoffers door een groep vaak ook nog jonge kinderen of pubers worden geschopt en geslagen en worden gedwongen om vernederende opdrachten uit te voeren”, laat de regionale omroep weten.

Ze adviseren de slachtoffers om aangifte te doen en degene die de beelden binnenkrijgen niet verder te verspreiden en naar de politie te sturen. Ook is de oproep aan ouders. Als ze vermoeden dat hun kind op de een of andere manier is betrokken wordt gevraagd contact op te nemen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.