Terug

Volg Hart van Nederland

Streefbedrag crowdfunding basketbalclub Donar heel snel gehaald: 'We gaan het redden'

Streefbedrag crowdfunding basketbalclub Donar heel snel gehaald: 'We gaan het redden'

3 juli 2023, 12:07

De crowdfundingsactie om de Groningse basketbalclub Donar te redden verloopt goed. Het streefbedrag van 25.000 euro werd snel behaald, waardoor het bedrag verhoogd is naar 50.000 euro. De actie is in het leven geroepen omdat de club in financieel zwaar weer verkeert. De schulden van de club zijn in de afgelopen jaren opgelopen tot circa 1,75 miljoen euro. 

Door een kleine 600 donaties heeft de actie maandagochtend al 38.000 euro behaald, meldt RTV Noord. Richard Datema van Supportersvereniging Donar kan het niet geloven. "Het is onvoorstelbaar hoeveel mensen een blauw hart hebben."

Alle donaties zijn welkom, zegt de club. "Groot en klein, alles is zeer de moeite waard." Mocht een faillissement niet voorkomen kunnen worden, dan wordt het geld teruggestort naar de donateurs. Voetbalclub FC Groningen en volleybalvereniging Lycurgus hebben hun fans opgeroepen om topsport in het noorden te steunen en vragen ook hulp om Donar te redden.

'We gaan dit gewoon redden'

De actie loopt nog zeker drie weken. Naast de crowdfundingsactie zijn er nog twee opties om de club te helpen: voor minimaal 25.000 euro mede-eigenaar worden of voor minimaal 250 euro aandeelhouder worden van de stichting. Datema heeft in ieder geval hoop op een goede afloop. "Omdat zoveel mensen hier achter staan, gaan we dit gewoon redden."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.