Terug

Volg Hart van Nederland

Rijdende treinen in Hoorn bekogeld met stenen: 'Glassplinters in kraag van mijn vrouw'

Rijdende treinen in Hoorn bekogeld met stenen: 'Glassplinters in kraag van mijn vrouw'

14 aug 2023, 16:30

Twee rijdende treinen zijn maandagochtend tijdens de spits bekogeld met stenen. De treinen reden tussen de stations Hoorn en Hoorn Kersenboogerd. Er raakte niemand gewond. Wel sneuvelde er een raam van één van de treinen.

"Zelf was ik uitgestapt op station Hoorn Kersenboogerd, maar mijn vrouw moest nog een station verder", vertelt een treinreiziger aan NH Nieuws. De trein waarin zijn vrouw zat werd bekogeld met stenen, waardoor een raam sneuvelde. "Met mijn vrouw gaat het goed. Al zaten er wel glassplinters in haar kraag."

De politie laat aan NH Nieuws weten dat er nog niemand is opgepakt. Volgens ooggetuigen zijn de daders twee jonge jongens. De politie is een zoektocht begonnen naar twee jongens van rond de 14 jaar, die zwarte en grijze kleding droegen.

Onacceptabel

Volgens de NS zit de schrik er goed in. "Gelukkig heeft dit niet geleid tot persoonlijk letsel, maar het had heel anders kunnen uitpakken. Dit is levensgevaarlijk en wij betreuren en veroordelen dit gedrag ten zeerste af", zegt een woordvoerder.

De trein met het kapotte raam is uit de dienstregeling gehaald. De reparatiekosten zullen volgens de NS op de daders worden verhaald.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.