Terug

Volg Hart van Nederland

Regenboogpaden in Dieren beklad: COC Midden-Gelderland reageert verontrust

Regenboogpaden in Dieren beklad: COC Midden-Gelderland reageert verontrust

28 aug 2023, 15:03

Zondagnacht zijn er in het centrum van Dieren twee regenboogpaden besmeurd met hatelijke en kwetsende woorden. Omroep Gelderland heeft gesproken met Ricardo Brouwer, de voorzitter van COC Midden-Gelderland, over het incident. "Als je die kleuren bekladt of zwart schildert, dan wil je mensen uitsluiten," zei hij. De gemeente heeft aangifte gedaan van vandalisme, zodat de kosten voor het herstel op de daders verhaald kunnen worden. Op dit moment is de identiteit van de daders echter nog onbekend.

COC Midden-Gelderland zet zich sinds 1946 in voor gelijke rechten, emancipatie en maatschappelijke acceptatie van de LHBTI+ gemeenschap. Brouwer is geschrokken van het incident in Dieren en uitte zijn zorgen: "Het is weer een daad van haat. Met regenboogkleuren wil een samenleving laten zien dat iedereen gelijkwaardig is en dat iedereen welkom is." Tegenover Omroep Gelderland merkte Brouwer op dat hoewel het aantal mensen dat deze opvatting deelt niet lijkt te groeien, hun stem wel luider wordt.

Dit is niet de eerste keer dat mensen uiting geven aan hun haat jegens de LHBTI+ gemeenschap door zaken te bekladden. In juni van dit jaar werd een regenboogbank besmeurd voordat de Ede Pride Walk plaatsvond. Brouwer benadrukt dat iedereen gelijk is: "Daarbij hebben wij hebben niet de haat, maar de liefde aan onze kant."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.