Terug

Volg Hart van Nederland

Reddingsbrigade Nederland start landelijke campagne 'Omarm het 06-polsbandje'

1 juli 2023, 22:53

De grootste nachtmerrie van elke ouder: het moment dat je kind vermist raakt. Wanneer die situatie zich voordoet is alles gericht op een snelle hereniging tussen kind en ouder. Om hier meer aandacht voor te vragen, start Reddingsbrigade Nederland zaterdag de landelijke campagne Omarm het 06-polsbandje.

Elk jaar raken honderden kinderen (tijdelijk) vermist tijdens een dagje naar strand aan zee, recreatiegebieden met binnenwater of andere waterrijke evenementen. Door een polsbandje te dragen met een telefoonnummer erop, zullen kinderen sneller worden herenigd met hun ouders, is het idee.

Samenwerking

De campagne is een samenwerking tussen de Reddingsbrigade Nederland, de politie, de Nationale Raad Zwemveiligheid en Paramount en zorgt ervoor dat er 300.000 exemplaren van 06-polsbandjes gratis ter beschikking zijn voor kinderen.

De snelle hereniging tussen de ouders en het kind is het hoofddoel van de campagne, maar daarnaast ligt er ook focus op meer publieke kennis van wat er gedaan wordt als er sprake is van een vermissing.

Op zaterdag 1 juli werd het officiële startsein gegeven voor de 06-polsbandjescampagne tijdens het internationale Search and Rescue-event in Katwijk.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.