Terug

Volg Hart van Nederland

Medemblikse camping sluit per direct na vernielingen

Medemblikse camping sluit per direct na vernielingen

26 juli 2023, 14:55

Na het aantreffen van vernielde buitenkranen, losgetrokken toiletbrillen en prullenbakken besmeurd met ontlasting op haar camping in Medemblik, is de maat voor campingeigenaar Inge Kuyt van Lodge 61 vol. Ze heeft besloten haar camping per direct te sluiten.

Als Inge afgelopen weekend een aantal campinggasten wijst op de huisregels van de overdekte groepsruimte, krijgt ze van hen de wind van voren. "We zijn een natuurcamping. Daar hoort bij dat rust belangrijk is en we de nodige regels hebben", legt de eigenaresse uit aan NH Nieuws.

De volgende ochtend treft ze tijdens haar standaard ochtendronde vernielingen aan op het terrein. Bij het toiletgebouw zijn de splinternieuwe buitenkranen kapotgemaakt, de toiletbrillen losgetrokken de prullenbakken gevuld met ontlasting.

Niet verzekerd

"De kranen zaten er net twee maanden op en kosten 500 euro per stuk. Omdat de kranen buiten het gebouw zitten, zijn ze niet verzekerd. De loodgieter herstelt ze deze middag, dus daar komen ook nog wat kosten bij."

In haar omgeving doen er verhalen de ronde over vernieling en diefstal, verhalen die ze regelmatig van haar collega's hoort. Ook zelf maakte ze het al eerder mee. "Een compleet nieuw servies wat ik had aangeschaft, was binnen de kortste keren meegenomen. Toiletrolhouders van de muur gehaald; je kunt het zo gek niet bedenken." Om diefstal te voorkomen zitten zelfs de koffie- en theepotten vast aan kettingen.

'Verhuftering' van de maatschappij

Inge heeft genoeg van de toenemende 'verhuftering' in de maatschappij. Na de vernielingen van dit weekend heeft ze besloten om aangifte te doen. "Ook de branchevereniging en collega's heb ik ervan op de hoogte gesteld. Dit kan echt zo niet langer."  Wie de vernielingen precies heeft aangericht en of de daders zich zullen melden, is nog onduidelijk. "Ik heb het afgesloten. Het leed is al geschied en dat doet ontzettend veel pijn." 

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.