Terug

Volg Hart van Nederland

Leco doet dit jaar niet aan één WK, maar twee WK's mee

Leco doet dit jaar niet aan één WK, maar twee WK's mee

12 juli 2023, 17:19

Vechtsporter Leco Terpstra (17) doet de komende maanden mee aan maar liefst twee wereldkampioenschappen. De 17-jarige uit Rinsumageest vertegenwoordigt Nederland op het WK MMA (Mixed Martiel Arts) en WK Sambo.

Om zich zo goed mogelijk voor te bereiden, traint Leco al een tijd bij een speciale gym in Groningen: Root MMA. Hij combineert zijn sport met een opleiding aan het Johan Cruijff College in de stad. 

"Ik vind het gewoon hartstikke leuk om anderen te domineren, laat ik het zo zeggen. Om te laten zien dat ik sterker ben dan de ander", vertelt Leco aan Omroep Fryslan.

Vechtsport zit bij Leco in de familie. Zijn vader, Riemer Terpstra, doet al jaren lang aan vechtsport en is ontzettend trots op zijn zoon. "In je eigen sport is één WK al heel bijzonder, maar dit is helemaal uniek. Dat maakt mij super trots."

Crowdfunding

Om de kosten voor de WK's te kunnen betalen, is Leco een crowdfundingsactie gestart. Hij heeft inmiddels al 665 euro opgehaald. Zijn doel is 4500 euro.

Het eerste WK is begin augustus in Abu Dhabi en het tweede WK in oktober in Kirgistan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.