Terug

Volg Hart van Nederland

Hillegomse burgemeester gestalkt: 'Je kan niet vrij functioneren'

Hillegomse burgemeester gestalkt: 'Je kan niet vrij functioneren'

18 juli 2023, 12:53

Burgemeester Arie van Erk is al 18 jaar burgemeester. De laatste jaren heeft hij echter te maken met een keerzijde van het vak. Hij wordt gestalkt. "Je loopt door het dorp en kijkt steeds over schouder. Dat is heel vervelend", vertelt hij in het tv-programma West Vandaag.

Een man was boos omdat hij zijn huis uit was gezet. Vervolgens was hij met regelmaat te vinden in de buurt van de burgemeester. "Dat is heel emotioneel, ook voor het thuisfront", vertelt Van Erk.

Toch wil Van Erk nog niet stoppen als burgemeester. Al merkt hij wel een verschil met vroeger. "Als ik naar de laatste 5 jaar kijk, zie ik wel dat de maatschappij meer gepolariseerd is en iedereen iets van je vindt", legt hij uit.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.