Terug

Volg Hart van Nederland

Dief steelt dure laptop uit winkel aan huis

Dief steelt dure laptop uit winkel aan huis

8 aug 2023, 17:06

Bas uit het Noord-Hollandse De Goorn is beroofd in zijn winkel aan huis waar hij nieuwe en gebruikte Apple-producten verkoopt. Een 'klant' ging er met een dure laptop vandoor. Met de hulp van camerabeelden hoopt hij de dief te vinden.

De klant komt iets voor negen uur 's avonds aan. Bas geeft uitgebreid uitleg en ze komen tot een deal. "Hij vertelde dat hij door problemen het geld, 3.8000 euro, niet kon overmaken en moest gaan pinnen", vertelt de verkoper aan NH Nieuws.

De man gaat de deur uit en komt snel weer terug. "Achteraf is dit waarschijnlijk het moment geweest dat hij zijn partner heeft ingelicht om klaar te staan." Op de beelden is te zien dat ze samen in gesprek zijn. Terwijl Bas bezig is met de factuur, grijpt de dief de laptop en rent richting de voordeur.

Bas sprint nog achter hem aan, maar het is te laat. Op de buitencamera is te zien dat de man de straat uit rent. "Ik heb je op beeld jongen", roept de verkoper nog. "Ik heb meteen de politie gebeld en ben zelf in de auto gestapt om hem te zoeken. Hij was natuurlijk al gevlogen." Bas heeft aangifte gedaan en geprobeerd in contact te komen met de dief. Dit zonder resultaat.

Onderbuikgevoel

Bas had nog wel de beelden. "Ik had een onderbuikgevoel, dus heb alle camera's voor de afspraak aangezet. Omdat ik geen reactie meer van de dief heb gekregen, heb ik de beelden online gezet." Het levert hem veel reacties op. "Met veel reacties kan ik niks. Maar ik kreeg een tip met de naam van de dief en woonplaats. Dit is doorgegeven aan de politie, dus ik wacht het af. Ik wil niet voor eigen rechter spelen."

Het vertrouwen in mensen heeft wel een deuk gekregen. "Dit weekend heb ik nog klanten over de vloer gehad. Ze moesten zich identificeren en ik laat maximaal één persoon binnen. Ook heb ik nog betere camera's gekocht." Via de verzekering verwacht hij het geld terug te krijgen. "Maar mijn reden om hier aandacht voor te vragen, is dat hij wordt gestopt en niet meer slachtoffers maakt."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.