Terug

Volg Hart van Nederland

Crowdfunding met tonnen als doel voor windmolenpark polder Rijnenburg

Crowdfunding met tonnen als doel voor windmolenpark polder Rijnenburg

30 aug 2023, 17:20

De Inwonerscoöperatie Rijne Energie gaat opnieuw financiering verwerven voor een windpark in de polders Rijnenburg en Reijerscop bij Utrecht. Eerder werd er al 100.000 euro opgehaald via crowdfunding, en het nieuwe doel is nu 365.000 euro.

Rijne Energie gebruikt het geld onder meer voor het betalen van de leges voor de vergunning aan de gemeente, maar ook voor de onderzoeken die nodig zijn om de bouw voor te bereiden. Dit meldt RTV Utrecht. "We werken aan een windpark dat voor de helft in handen is van ‘gewone’ mensen zoals jij en ik", vertelt Guido van Loenen, voorzitter van Rijne Energie. “Dat betekent dat de opbrengsten niet naar een of ander hoofdkantoor of anonieme aandeelhouders gaan maar van ons als inwoners blijven. De wind waait zo dus echt voor jou!”

Rijnenburg en Reijerscop liggen aan de zuidkant van de snelweg A12 en aan de westkant van de snelweg A2 bij knooppunt Oudenrijn. Ondanks de steun van het stadsbestuur van Utrecht voor windmolens in Rijnenburg, is de daadwerkelijke komst ervan nog niet definitief.

Er bestaat dus nog een kans dat het windpark er niet komt, laat de regionale omroep weten. "Als je lid bent van Rijne Energie en wat geld over hebt, kan je dat in het windpark investeren. Omdat het nog niet 100 procent zeker is dat het park er ook echt komt, krijg je een bonus van 35 procent op je inleg. Dus stel dat je nu 100 euro inlegt, dan krijg je, mits het park er komt, straks rente over 135 euro."

Vrijdag wordt het publieke startsein voor de crowdfunding gegeven op de Stadhuisbrug in Utrecht. Dan wordt ook bekend welk deel van de benodigde 365.000 euro al is opgehaald.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.