Terug

Volg Hart van Nederland

Brandweervrijwilligers Eemnes krijgen voorrang op een woning

Brandweervrijwilligers Eemnes krijgen voorrang op een woning

10 juli 2023, 17:19

Gemeente Eemnes wil voortaan elk jaar één vrijwilliger van de lokale brandweercommandant aanwijzen die voorrang krijgt op sociale huurwoningen. Maandagavond stemt de gemeenteraad over de nieuwe huisvestingsverordening. Raadsleden zijn er nog niet over uit of dat genoeg is.

De verwachting van de postcommandant in Eemnes is dat de komende drie jaar wel vijf collega's gebruik willen maken van deze regeling. Anders raken ze deze mensen mogelijk kwijt. Een brandweervrijwilliger moet binnen drie minuten op de kazerne zijn, binnen vier minuten gaat de brandweerwagen rijden. "Als de pieper gaat, gaat alles wat je aan het doen was aan de kant", vertelt brandweercommandant Jetze Ploeg aan RTV Utrecht.

Woningnood onder brandweermensen brengt extra problemen met zich mee. "Het afgelopen half jaar zijn er twee jongens naar een andere gemeente verhuist. Die zijn we kwijt, en het kost ons 2,5 jaar tijd om nieuwe mensen op te leiden tot volwaardige manschappen", zegt Jetze Ploeg.

De gemeente ziet de noodzaak om het brandweerpeloton zo vol mogelijk te houden. De gemeenteraad stemt maandagavond over de huisvestingsverordening waarin staat dat de brandweer elk jaar één vrijwilliger mag aanwijzen voor een urgentieverklaring. De persoon moet wel minimaal twee jaar actief zijn bij de brandweerpost en de opleiding hebben afgerond.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.