Terug

Volg Hart van Nederland

Brabantse Yvonne leeft zoals ze in de Middeleeuwen deden

Brabantse Yvonne leeft zoals ze in de Middeleeuwen deden

25 juli 2023, 16:43

Leven zoals in de Middeleeuwen. Yvonne Lammers wilde weten hoe dit is en ging daarom de uitdaging aan om twee maanden te wonen in een middeleeuws huis in het preHistorisch Drop in Eindhoven.

Bezoekers van het preHistorisch Drop gaan 650 jaar terug in de tijd. Manager van het museum Yvonne wilde dat in het echt ervaren en woont nu in een huisjes met rieten dak en is de hele dag bezig met overleven. Dat houdt koken op houtvuur in, met emmers water halen bij een bron en zelf kaas maken.

"Om vijf uur 's ochtends gaat de wekker en doe ik eerst mijn kantoorwerk, want dat gaat gewoon door", vertelt Yvonne aan Omroep Brabant. Na deze werkzaamheden start haar middeleeuwse dag om half negen. "Dat gaat eigenlijk net zoals in de Middeleeuwen. Mensen gingen toen eerst uren werken en daarna pas ontbijten".

Haar stap terug in de tijd gaat Yvonne best goed af. Het slapen gaat goed op een lekker bed en koken deed ze altijd al zonder pakjes en zakjes. "Het leven zonder koelkast is wel de grootste uitdaging, zeker met warm weer." Met het ongedierte bestrijden is ze ook aardig druk. Inmiddels heeft ze daar een oploosing voor gevonden. "Alles goed afdekken en afnemen met azijn."

Inmiddels is de museummanager een levende attractie geworden. Bezoekers komen speciaal voor haar naar het museum toe. "Het Glazen Huis-effect heb ik een beetje onderschat. Het is lastig om mijn aandacht te verdelen. Mijn dagelijkse taken moeten ook doorgaan, anders heb ik geen eten."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.