Terug

Volg Hart van Nederland

Big Bazar Hoogeveen dicht wegens afkoelingsperiode

Big Bazar Hoogeveen dicht wegens afkoelingsperiode

29 aug 2023, 17:48

In Hoogeveen is de winkel van Big Bazar gesloten, of dit definitief is is nog onduidelijk. De winkelketen heeft het op dit moment erg zwaar. De rechtbank heeft namelijk een afkoelingsperiode ingelast voor Big Bazar. RTV Drenthe meldt dat op de deur van de winkel een briefje hangt waarop staat: "wegens omstandigheden gesloten. Wij hopen u z.s.m. weer van dienst te kunnen zijn."

De afkoelingsperiode houdt in dat de faillissementsaanvragen voor de Big Bazar op pauze zullen komen te staan. Het bedrijf kan dan zelf een voorstel doen aan de schuldeisers om afbetaling of vermindering van schulden af te spreken. Schuldeisers moeten nu dat voorstel afwachten en kunnen geen spullen terughalen die nog niet door Big Bazar zijn betaald.

Voor het personeel zullen er voorlopig geen gevolgen zijn, die behouden het recht op salaris, dit meldt Joost Konings van het Invorderingsbedrijf. Wanneer Big Bazar het salaris meer dan vier dagen te laat uitbetaald, heeft het personeel zelfs recht op extra loon.

Big Bazar zegt dat ze binnen twee maanden met een voorstel zullen komen voor alle schuldeisers. RTV Drenthe zegt dat het bedrijf voor nu inzet op sluiting van twintig verlieslatende winkels en huurverlaging bij nog eens twintig winkels. Dat is wat nodig zal zijn om de keten met in totaal 120 filialen en zo'n 1.400 medewerkers "gezond te houden".

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.