Terug

Volg Hart van Nederland

Baby-schorpioen reist mee vanuit Corsica

Baby-schorpioen reist mee vanuit Corsica

22 aug 2023, 12:44

Moeder Mireille Ottolini uit Zandvoort stond dit weekend voor een wel heel onverwachte verrassing toen ze de tas van haar dochter Lotte (21) openmaakte. Lotte kwam terug van een vakantiekamp in Corsica en bracht per ongeluk een nieuw huisdier mee: een babyschorpioen.

Het giftige dier was in een slaapmatje meegereisd vanuit Corsica. Dat vertelt Mireille tegen NH Nieuws.

Lotte was begeleidster op het sportkamp en ontdekte het kleine diertje toen een van de deelneemsters haar slaapmatje uitrolde. Snel bang is Lotte gelukkig niet, ze stopte de schorpioen zonder problemen in een plastic bakje.

Dierenambulance

Mireille belde de volgende dag meteen de dierenambulance: "Die geloofden het eerst niet. Ze dachten dat het om een rivierkreeft ging, maar ik zag duidelijk dat de staart omhoog krulde."

De laatste jaren gebeurt het vaker dat schorpioenen en andere dieren meereizen vanuit het buitenland:

Nadat Mireille een foto had gestuurd naar de dierenambulance, geloofden ze het verhaal. Ze waarschuwen haar het diertje beslist niet aan te raken. De dierenambulance heeft de schorpioen uiteindelijk opgehaald en naar de reptielenopvang in Zwanenburg gebracht, waar die nog steeds verblijft. 

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.