Terug

Volg Hart van Nederland

Amsterdam merkt afnemend aantal Chinese toeristen

Amsterdam merkt afnemend aantal Chinese toeristen

29 aug 2023, 13:41

Er zijn aanzienlijk minder Chinese toeristen te zien in Amsterdam. Dit is te zien in het veranderde straatbeeld, maar ook Amsterdamse ondernemers merken een groot verschil. AT5 sprak met Benno Leeser, eigenaar van de luxe juwelierszaak House of Gassan, die ook zeker een verschil merkt. "We hadden in het verleden op een zaterdag soms wel 5000 mensen, zo'n 200 bussen op een dag."

Chinese toeristen komen al jarenlang graag bij de juwelierszaak van Leeser, maar sinds de coronapandemie is het aantal bezoekers van zijn zaak flink gedaald. "Voor 2020 hadden we 400.000 toeristen per jaar, waarvan 100.000 uit Zuidoost-Azië en het merendeel Chinezen. Tijdens covid zaten we op 20.000," vertelt hij aan AT5. Leeser zegt dat er dit jaar amper 120.000 bezoekers vanuit China zijn gekomen. "Tot nu toe zitten we op 89.000."

Toerisme-expert Gerard Gielen vertelt dat er een logische verklaring is voor deze afname van Chinese toeristen. "KLM mocht niet meer vliegen, de Chinese reisbureaus zijn weg en veel reisbureaus in China zijn failliet gegaan. Ook werden er sinds corona minder visa afgegeven om naar het buitenland te gaan." Gielen verwacht dat het niet lang meer zal duren voordat de Chinezen Amsterdam weer zullen bezoeken.

Vorige week was er voor de ondernemers in onze hoofdstad alvast goed nieuws; de Chinese overheid heeft namelijk laten weten dat Chinese reisbureaus weer groepsreizen mogen aanbieden aan zo'n zeventig landen, en Nederland is daar een van.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.