Terug

Volg Hart van Nederland

Aldi-medewerker met mes bedreigd door klant: 'ging om 15 cent korting'

Aldi-medewerker met mes bedreigd door klant: 'ging om 15 cent korting'

31 juli 2023, 13:52

In Rijen is zondagochtend een Aldi-medewerker bedreigd. Een klant liep met een mes op hem af, waarna hij op de parkeerplaats een poging deed om de medewerker met zijn auto aan te rijden. De reden van de bedreiging was verwarring over een stokbrood dat 15 cent te duur geprijsd was. De verdachte werd een paar uur later opgepakt.

De medewerker had de prijskaartjes van winkelaanbiedingen 's ochtends aangepast. Vanaf maandag zouden de aanbiedingen komen te vervallen. "In het schap lijkt het dan alsof ze niet meer in de aanbieding zijn. Voor de klanten is dat niet erg, hun boodschappen blijken aan de kassa dan soms goedkoper te zijn", legt de medewerker uit aan Omroep Brabant.

Een van de klanten leek dit niet te begrijpen. Toen de medewerker via het magazijn naar buiten liep, kwam de klant woedend naar hem toe. "Hij zei dat we een stel bedriegers waren. Hij zei ook dat wij en alle supermarkten kapot moesten worden gemaakt en dat hij ons om wilde leggen."

Supermarkten krijgen vaker met geweld en bedreigingen te maken. In Rotterdam vond dit incident een aantal maanden geleden plaats:

Jonge overvallers steken Jumbo-medewerker neer en gijzelen eigenaar
0:23
Jonge overvallers steken Jumbo-medewerker neer en gijzelen eigenaar

15 cent korting

De klant bleek boos te zijn om het prijskaartje van het stokbrood dat hij net gekocht had. Volgens hem was de prijs niet duidelijk genoeg. Aan de kassa bleek het brood namelijk goedkoper te zijn dan er op het prijskaartje stond. "Het ging om 15 cent korting, die hij aan de kassa gewoon heeft gekregen", zegt de Aldi-medewerker.

Schilmes

In een verklaring voor het misverstand was de klant niet geïnteresseerd, hij draaide zich om en liep weg. Toen hij zich weer omdraaide, bleek de man een schilmes bij zich te hebben. Hiermee kwam hij op de medewerker afgelopen. Twee andere klanten schoten te hulp, waarop de verdachte ervandoor snelde. Later stapte hij de auto in en deed hij op de parkeerplaats een poging de Aldi-medewerker aan te rijden. De medewerker wist op tijd opzij te springen.

Aangehouden

De medewerker zegt geschrokken te zijn van het voorval. Hij heeft aangifte gedaan van bedreiging. De verdachte werd door dorpsgenoten herkend dankzij zijn opvallende auto. Hierdoor kon hij snel worden opgespoord. Hij werd een paar uur na het incident opgepakt. De politie houdt hem vast om de zaak verder te onderzoeken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.