Terug

Volg Hart van Nederland

Zoeken naar gevaarlijke glasdeeltjes in het weiland na grote brand Etten-Leur

nieuws

15 apr 2023, 20:30

Melkveehouder Joris Buijs uit Etten Leur is begonnen met het opruimen van enorme puin op zijn land. Het terrein ligt bezaaid met glasdeeltjes na de enorme brand bij een bedrijf in Etten-Leur eerder deze week. Een flinke klus maar de melkveehouder staat er niet alleen voor, hij krijgt hulp van familie en vrienden. Gewapend met emmertjes en handschoenen is een groep van ongeveer 30 man aan de slag gegaan.

De glasdeeltjes zijn neergedaald in het gebied ten noorden van Etten-Leur, tot net onder Zevenbergen. De Veiligheidsregio liet eerder weten dat je de deeltjes op kunt pakken met beschermende handschoenen en bij het restafval kan gooien. Boeren in het gebied kregen het advies om alle dieren tijdelijk op stal te doen en het dierenvoer goed te inspecteren op mogelijke glasdeeltjes.

Brand in bedrijfspand

De vernietigende brand brak maandagochtend rond 09.30 uur uit in de meterkast van het pand aan de Hermelijnweg. Drie werknemers wisten het pand op tijd te ontvluchten. In het pand stonden veel plastic petflessen opgeslagen en het dak lag vol met zonnepanelen. Verbrande stukjes glas en plastic daalde tijdens de brand in de wijde omgeving neer.

Van het bedrijfspand zelf is nog maar weinig over. Dronebeelden laten donderdag alleen nog het geraamte van het pand zien:

Drone laat ravage van bovenaf zien na vernietigende bedrijfsbrand Etten-Leur
1:01
Drone laat ravage van bovenaf zien na vernietigende bedrijfsbrand Etten-Leur

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.