Terug

Volg Hart van Nederland

Zeer grote brand na blikseminslag in woonboerderij Haren, NL-alert voor rook

Zeer grote brand na blikseminslag in woonboerderij Haren, NL-alert voor rook

nieuws

9 juli 2023, 19:53

In een woonboerderij in Haren heeft zondagavond een zeer grote uitslaande brand gewoed, nadat het huis tijdens het noodweer was getroffen door de bliksem. De schuur van het huis brandde volledig uit, de woning zelf liep "aanzienlijk" schade op, meldt de brandweer.

De brandweer rukte rond 18.00 uur uit naar de brand aan de Oosterweg, in het hart van het dorp. Al snel werd opgeschaald naar zeer grote brand.

Omdat de rook die vrijkwam over het Groningse dorp trok, zijn inwoners met een NL Alert opgeroepen om ramen en deuren te sluiten.

Op het moment dat de brand uitbrak, was er niemand thuis, zegt een woordvoerder van de brandweer. Volgens hem stond het huis "volledig in brand". De brandweer gebruikt een kraan om de laatste brandhaarden te blussen.

Schade

In het oosten en zuiden van het land is er veel schade door het noodweer. Zo zijn meerdere huizen getroffen door blikseminslag, zijn er veel bomen omgevallen door de wind en staan straten blank.

ANP/Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.