Terug

Volg Hart van Nederland

Woningen in Utrecht bekogeld met eieren vanwege regenboogvlaggen

Woningen in Utrecht bekogeld met eieren vanwege regenboogvlaggen

nieuws

22 juni 2023, 07:21

In Utrecht, in de wijk Ondiep, zijn de afgelopen dagen meerdere woningen bekogeld met eieren omdat zij een regenboogvlag hadden opgehangen. Ook zijn bewoners geïntimideerd en bedreigd, zegt burgemeester Sharon Dijksma. De politie zoekt de daders. "Dit gedrag is ontoelaatbaar en tolereren we niet."

De regenboogvlaggen waren uit solidariteit met andere buurtbewoners opgehangen nadat hun woningen ook al waren bekogeld met eieren. Zij hingen tijdens de Utrecht Canal Pride op 3 juni een regenboogvlag uit.

Toen voeren tientallen boten met lhbti-organisaties aan boord door de Singel en Oudegracht van de stad. De bewoners hadden melding van het voorval gemaakt in een buurtapp. Hierop besloten meer mensen de gekleurde vlag aan hun gevel te hangen.

Meerdere lokale politieke partijen maken zich zorgen over de "stijgende lijn in geweld, discriminatie en intimidatie tegen de lhbti-gemeenschap" in Utrecht. Zij stelden vorige maand schriftelijke vragen.

Regenboogzebrapad en regenboogfietspad

Woensdag beantwoordde wethouder Linda Voortman (Diversiteit) die vragen. Hierin geeft zij onder meer aan dat door in het onderwijs veel aandacht te besteden aan diversiteit, Utrecht probeert om de acceptatie te vergroten. De stad heeft ook een speciaal regenboogzebrapad dat tien jaar bestaat, er is een regenboogfietspad en geregeld wappert de kleurrijke vlag op onder meer het stadhuis.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.