Terug

Volg Hart van Nederland

Winkel voor arme mensen wéér beroofd en dieven nemen hele vreemde spullen mee

nieuws

8 mei 2023, 16:49

Woest, teleurgesteld en verdrietig. Het goede doel 'De helpende handjes' in het Brabantse Roosendaal is voor de tweede keer in anderhalve week bestolen. Trouwjurken, kostuums, sportkleding, eten...alles is weg. Drijvende kracht Jennifer Beierlein kan er niet van slapen.

Zeven jaar geleden startte Jennifer Beierlein haar goede doel 'De helpende handjes' in Roosendaal. Ze zamelt tweedehands spullen voor mensen met weinig geld. Beierlein is enorm geschrokken van de diefstal. Een groot deel van de gestolen spullen was al vergeven aan mensen die het goed konden gebruiken.

Geen echte dief

Volgens Beierlein hebben de dieven gek genoeg de meest waardevolle spullen laten liggen. Ze hebben voornamelijk warme winterkleding meegenomen. Ook is er een gaspitje gestolen. Beierlein vermoedt daarom dat het niet om een échte dief gaat, maar om dakloze mensen die de spullen zelf ook hard nodig hebben om de kou te doorstaan. "Wat je ook nodig hebt, je krijgt het, ik geef het weg", is haar boodschap dan ook aan de inbrekers. Wat haar betreft zijn ook de dieven meer dan welkom om eerlijk gebruik te maken van de ingezamelde spullen.

Jennifer verbaast zich over wat de dieven hebben meegenomen:

Goed doel beroofd
1:34
Goed doel beroofd

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.