Terug

Volg Hart van Nederland

Weer verdachte voor explosies Rotterdam aangehouden, deze keer een Amsterdammer

nieuws

30 apr 2023, 20:50

De politie heeft zondagmiddag een 26-jarige Amsterdammer in zijn woonplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij recente explosies en beschietingen in de Van Speykstraat en op de Crooswijkseweg in Rotterdam.

Op de Crooswijkseweg in Rotterdam-Noord waren afgelopen week vier ontploffingen. Ook in de nacht van zaterdag op zondag was het daar weer raak bij een toko waar een nacht eerder al verdacht materiaal werd gevonden. Eerder werden drie verdachten, onder wie twee minderjarigen, aangehouden voor die explosies.

In de wijk leven buurtbewoners inmiddels in angst, vertellen ze:

Rotterdammers leven in angst door explosies en geweld
1:33
Rotterdammers leven in angst door explosies en geweld

Ook in de Van Speykstraat in het Oude Westen ging het in de afgelopen dagen verschillende keren mis. Daar was sprake van een ontploffing, het beschieten van een gevel en een verijdelde explosie. Of er een verband is tussen de incidenten in de verschillende wijken is niet duidelijk.

De Rotterdamse gemeente en de politie hebben zondag aangekondigd de beveiliging en het toezicht op te schroeven op plaatsen die de afgelopen tijd zijn geteisterd door explosies. In Rotterdam zijn dit jaar tot nu toe al 49 ontploffingen bij woningen en bedrijfspanden geteld. Dat zijn er precies evenveel als in heel vorig jaar, blijkt uit cijfers van de politie. Het vermoeden is dat de incidenten veelal te maken hebben met de drugshandel.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.