Terug

Volg Hart van Nederland

Weer sluit een basisschool de deuren na online bedreiging

nieuws

13 apr 2023, 09:23

Basisschool Samenspel in Amsterdam-Zuidoost heeft donderdag de deuren gesloten nadat ze online zijn bedreigd. De school heeft aangifte gedaan bij de politie. De school houdt ook vrijdag de deuren gesloten. Er is nog niemand aangehouden voor de dreiging.

"Woensdagmiddag heeft iemand op een TikTok-bericht van een medewerker van Samenspel gereageerd met een bedreiging aan de school", is te lezen in een brief in handen van AT5.

De brief is door schoolbestuurder Zonova aan de ouders en verzorgers van de leerlingen gestuurd. "We zijn hiervan geschrokken en hebben aangifte gedaan bij de politie. Ook is het schoolbestuur geïnformeerd." Het schoolbestuur heeft de school uit voorzorg gesloten, aldus de politiewoordvoerder. "Dit is dus niet op last van de politie."

Omwonenden zijn geschrokken:

Weer basisschool dicht om bedreiging: 'Nu worden kinderen bang gemaakt'
0:36
Weer basisschool dicht om bedreiging: 'Nu worden kinderen bang gemaakt'

Serieus

Om wat voor soort online bedreiging het gaat, is niet duidelijk. "De politie heeft er een melding over ontvangen, en het is iets wat we serieus nemen. Zolang je niet weet wie deze bedreiging heeft geuit, met welk doel, dan heb je één optie en dat is er serieus mee omgaan. We zoeken het nu uit en hopen snel meer te weten." Er is vooralsnog niemand aangehouden.

Donderdag bleef de school dicht uit voorzorg, maar nu er niet veel meer duidelijk is geworden over de aard van de melding, houdt het schoolbestuur ook vrijdag de school gesloten.

Begin april ontvingen ook drie basisscholen in Zaandam doodsbedreigingen. Leraren ontvingen een mail met daarin foto's en een tekst met een "zeer dreigende inhoud." "Dinsdag 4 april 10.30 uur zal de hele school naar de kanker gaan, mensen die op de grond liggen met bloed op hun. Vooral jullie docenten haha. Wordt de ergste dag van je leven let op. Groet, je beste vriend", stond in de mail.

Een minderjarige jongen werd aangehouden, maar ondanks dat is het veiligheidsgevoel onder de kinderen en hun ouders nog niet helemaal terug.

"Eigenlijk wilde ik hem vandaag ook niet naar school sturen", zei een ouder tegen Hart van Nederland. Ook kinderen maakten zich nog zorgen:

Zaandamse school weer open na doodsbedreiging: 'Voelt nog steeds niet veilig'
1:00
Zaandamse school weer open na doodsbedreiging: 'Voelt nog steeds niet veilig'

ANP/Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.