Terug

Volg Hart van Nederland

Vorig jaar ging het helemaal mis, dit jaar nieuwe kans voor vreugdevuur Florapark

nieuws

31 dec 2023, 00:00

Champagne drinken of vuurwerk afsteken, overal zijn er nieuwjaarstradities. In het Amsterdamse Florapark wordt het nieuwe jaar ingeluid met een vreugdevuur. Vorig jaar kwam het vreugdevuur in een slecht daglicht toen het toch werd aangestoken terwijl het was afgelast. Nu geven buurtbewoners het een nieuwe kans.

Een jaar geleden stonden feestvierders op oudjaarsavond opgewonden klaar om hun langverwachte vuurstapel aan te steken. Ze werden teleurgesteld toen op het allerlaatste moment de verdrietige mededeling kwam dat het toch niet door kon gaan door de weersomstandigheden.

Aanwezigen raakten hierdoor zo van slag, dat ze op eigen houtje toch het vuur gingen aansteken, wat zorgde voor een grote chaos.

Buurtbewoners steken vreugdevuur Amsterdam-Noord alsnog aan na last-minute annulering
0:53
Buurtbewoners steken vreugdevuur Amsterdam-Noord alsnog aan na last-minute annulering

Maar dit jaar is anders, zegt betrokkene Patrick. "Het lijkt een zachte jaarwisseling te worden en dat scheelt enorm. Ook omdat hierdoor de beloofde vuurwerkshow toch door kan gaan, die vorig jaar ook was afgelast. Mensen hebben echt weer wat om te vieren en van te genieten. Ik ga er absoluut niet van uit dat dit nog een keer fout gaat."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.